ABD'nin başkenti Washington'da hareketli dakikalar yaşanıyor. Donald Trump destekçileri ABD Kongresi'ne girdi. ABD Kongre binasında bir kadının yaşanan olaylar sırasında silahla ağır yaralandığı bildirildi. Polis, ağır yaralanan kadının hayatını kaybettiğini duyurdu.

ABD Başkanı Trump, Kongre binasında yaşananlarla ilgili açıklamada bulundu:

"Kongre binasındaki herkese barışçıl kalmaları için çağrıda bulunuyorum, şiddet yok! Hatırlayın, biz kanun ve düzenin partisiyiz, yasalarımıza saygı duyun. Teşekkürler"

TRUMP'IN ÇAĞRISI YETERLİ OLMADI

Senato binasına giren göstericiler toplantıların yapıldığı ana salona kadar ulaştı. Burada başkanlık kürsüsüne çıkan yarı çıplak Trump destekçileri kürsüde fotoğraf çektirdi.

Kongre binasını basan Trump destekçileri, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin masasına "Asla Vazgeçmeyeceğiz" notu bıraktı.

ABD Başkanı Trump'ı takipten çıkan ABD Başkan Yardımcısı Pence, şimdi de kapak fotoğrafına Joe Biden ve Kamala Harris'in fotoğrafını koydu.

ABD'de güvenlik güçleri de Kongre binasının yakınında patlayıcı bulunduğunu ve etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Bazı protestocular Senato genel kurul salonuna ulaştı. Temsilciler Meclisi'nde ise kapılar kapatıldı, kapıların önüne barikatlar kuruldu ve güvenlik güçleri içeri girmek isteyenlere ateş açtı. Bu sırada göğsünden vurulan bir protestocu kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

İşte o görüntüler:

Senato binasında konfederasyon bayrağı, Amerika Birleşik Devletleri ile Amerika Konfedere Devletleri arasındaki 1861'de başlayan iç savaşa atıf yapıyor...

Kaynak:Odatv