Almanya'nın Hanau kentinde bir kafeye silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ölü ve yaralılar olduğu belirtiliyor.

Polis kaynaklarından aktaran Hessenshau kanalı, Almanya'nın Hanau kentinde bulunan iki nargile kafeye iki saldırgan tarafından silahlı saldırı düzenlendiğini bildirdi. Bild gazetesi, saldırıda 11 kişinin hayatını kaybettiğini ve 5 kişinin de ağır yaralandığı bilgisini verdi.

Olayın görgü tanıklarının polisin 06181 100-123 numaralı telefonunu arayarak bilgi vermeleri de istendi. Offenbach Emniyeti Basın Sözcüsü TRT’ye açıklama yaptı. Açıklamaya göre, saldırıya uğrayan 2 kafe farklı kişilere ait ama saldırganlar aynı.

Almanya'nın Hessen Eyaleti'ne bağlı ve  Frankfurt kenti yakınlarındaki Hanau kasabasında, iki ayrı kafe silahla tarandı. Olayda 8 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı. Güney Hessen Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, saldırı Heumarkt ve Kurt Schumacher caddeleri üzerindeki iki ayrı yerde gerçekleşti.

Polis, yerel saatle 22.00 sularında gerçekleşen saldırılarla ilgili arka planın henüz bilinmediğini kaydetti. Alman medyasında yer alan haberlere göre, yerel saat ile 22.00 sıralarında Hanau kasabasında iki ayrı kafe, otomobille gelen bir grup tarafından silahla tarandı. İlk saldırıyı Hanau merkezindeki kafeye gerçekleştiren saldırganlar ardından, Kesselstadt semtinde başka bir kafeyi taradı. İki saldırıda toplam 8 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı. 

Olayın ardından saldırıların yaşandığı yere, çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralıların ambulans ve helikopterle hastanelere ulaştırıldığı belirtildi. Olayda ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe edilirken, saldırının bir terör olayı olup olmadığı da araştırılıyor. 

Polis ekiplerinin 26 yaşında bir şüpheliyi gözaltına aldığı bildirildi.

Öte yandan, Hanau kasabası Türklerin yoğun şekilde yaşadığı yer olarak biliniyor. Saldırıda hayatını kaybedenlerin kimlikleri henüz açıklanmazken sosyal medyadan bir çok Türk, ölenlerin arasında 3 Türkün olduğunu ileri sürdü.

Ayrıca, Alman güvenlik güçlerinin, saldırganları yakalamak için çalışma başlattığı kaydedildi.

Bildergebnis für Almanya'da bir kafeye yapılan silahlı saldırıda çok sayıda kişinin öldüğü bildirildi.

Bildergebnis für Almanya'da bir kafeye yapılan silahlı saldırıda çok sayıda kişinin öldüğü bildirildi.

Bildergebnis für Almanya'da bir kafeye yapılan silahlı saldırıda çok sayıda kişinin öldüğü bildirildi.