Geride kalan 11 yılda çocuk ve gençleri hedef haline getiren terör örgütü, hem çocuk kaçırmalara hem de uyuşturucu tacirliğine devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde El Tavra bölgesinden 45 çocuğu kaçıran PKK/PYD terör örgütü, çocukları sahte kimliklerle El Sad Kampı’na götürdü. 3 yıl önce PKK saldırısında iki arkadaşını şehit veren kendisi de yaralanan Muhammed Edip, Millî Gazete’ye yaptığı açıklamada, “Örgüt her zaman iki bayrakla gezer: ABD ve  Rusya...” dedi.

11 yıldır savaşın devam ettiği  Suriye’de terör örgütü PKK/PYD’nin çocuklara ve gençlere yönelik zorlamaları sürüyor. Kimi çocukları uyuşturucu ile kandıran terör örgütü sık sık kaçırma olaylarına da başvuruyor. Terör örgütü PKK son olarak El Tavra bölgesinden 45 çocuğu Münbiç’teki El Sad Kampı’na götürdü. Örgüt, uluslararası hukuk denetimlerinden kaçmak için ise çocuklara sahte kimlikler dağıttı. 18 yaşından küçük çocuklar 9 aylık sözde askeri eğitime tabi tutuluyor. Terör örgütü PKK/PYD’nin Suriye’deki varlığını, örgütün saldırında gazi olan Muhammed Edip gazetemize anlattı.

“ÖRGÜT, 45 ÇOCUĞU KAMPA ALDI”

Çocukları ve gençleri örgüte katılmaya zorlayan terör örgütü PKK/PYD, Rakka’nın batısındaki El Tavra’daki 45 çocuğu örgüt kampına götürdü. Çocukları ilk olarak Münbiç’teki bir kampa götürdü. Burada çocuklara sahte kimlikler dağıtan PKK/PYD terör örgütü çocukları gruplar hâlinde El Sad Kampı’na naklediyor. Yeni kimlikleri, yeni isimleri ve 18 yaşından büyük gözüken çocuklar örgüt kampında 9 ay boyunca kapalı tutularak sözde askeri eğitimden geçiyor. Öte yandan terör örgütü PKK/PYD çatışmalarda öne sürüyor.

“ÖRGÜT, HER ZAMAN ÇOCUKLARI KAÇIRIYOR”

Edip, “Terör örgütü her zaman çocukları kaçırıyordu. Biz de hep bu olayları duyuyorduk. Örgütün hedefi özerk bölgedir. Geçmişten beri burada kendilerine ait bir özel bölge istiyorlar. Zaten Amerika’dan her konuda da destek alıyorlar. Biz defalarca örgütteki Amerika füzelerini gördük. Sadece ABD değil Rusya ve Esad rejimi de PKK’yı koruyor. Örgütün yanında her zaman kendi bayrakları haricinde iki bayrak daha vardır, ABD ve Rusya bayrakları... Hangisine yakın bölgedeyse o bayrağı asarlar” ifadelerini kullandı.

“PKK SALDIRISINDA ARKADAŞLARIM ŞEHİT, BEN GAZİ OLDUM”

2019 yılında PKK saldırısında yaralanan Muhammed Edip, “21 yaşındayım. 18 yaşında Cephe Şamiye’de askerdim. Biz arkadaşlarımla bir yere gittik ve bir saat sonra geri yürüyorduk. PKK bize mayın tuzağı kurmuş. Yolda yürüdüğümüz sırada mayın patladı. İki arkadaşım şehit oldu. Ben bacağımdan yaralandım. 4 ay hastanede kaldım. Hastanedeyken bir an evvel iyileşip tekrar cepheye dönmek istedim. Arkadaşlarım şehit oldu ben de onların yolunda olmak istedim” dedi.

Kaynak: Milli Gazete  /   Furkan Erten