2011 yılından beri iç savaşın yaşandığı Suriye'ye sözde İslam devleti IŞİD bahanesiyle giren ABD'den itiraf gibi açıklama geldi. ABD'li eski diplomat J. Michael Springmann, ABD'nin Suriye'deki başta petrol olmak üzere, tüm doğal kaynakları bölgeye daha fazla asker sevkiyatı yaparak yağmaladığını söyledi. 

ORTADOĞU'YU PETROL İÇİN KAN GÖLÜNE ÇEVİRDİ!

Suudi Arabistan'da görev yapmış ABD'li eski bir diplomat olan J. Michael Springmann, İran devlet televizyonu Press TV'ye konuştu. Springmann, ABD'nin Suriye'deki doğal kaynakları yağmalamak için Irak'taki askerlerini Suriye'ye gönderdiğini söyledi.

"Başta İsrail olmak üzere diğer bölge ülkeleri, ABD’nin yağmaladığı bu doğal kaynaklardan yararlanacaktır" diyen ABD'li eski diplomat, ABD’nin yüzlerce askerini Irak’tan alıp doğal kaynak bakımından zengin olan Suriye’nin kuzeyindeki Haseke şehrine taşıdığını da sözlerine ekledi.

YAĞMADAN SİYONİST İSRAİL DE FAYDALANACAK!

ABD'li eski diplomat J. Michael Springmann'ın İran devlet televizyonuna yaptığı açıklama da Suriye'de doğal kaynakların yağmalanmasından Siyonist İsrail'in de faydalanacağını söyledi. 

Springmann: “ABD, Suriye’nin doğal kaynaklarını yağmalamak için Irak’taki askerlerini Suriye’ye gönderiyor... Başta İsrail olmak üzere diğer bölge ülkeleri, ABD’nin yağmaladığı bu doğal kaynaklardan yararlanacaktır. Bu tutum ABD’nin olağan davranışıdır... Öte yandan, 25 bin askerin koruması altında yemin eden Joe Biden yönetimi ile de bir tezat oluşturmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Suriye devlet ajansı SANA, 21 Ocak’ta Suriye’nin Al-Shaddadi kasabasındaki Amerikan üssüne helikopterlerle 200 ABD askeri getirildiği haberini yayınlamıştı.

Aynı zamanda ABD geçtiğimiz hafta cuma günü Suriye'yi hedef almıştı. İran destekli milisleri bahane eden Amerikan ordusu Joe Biden'in emriyle Suriye-Irak hattına hava saldırısı gerçekleştirmişti. Aynı bahane ile Siyonist İsrail sistematik olarak Golan Tepelerinden Suriye'ye saldırı gerçekleştirmesi dikkat çekiyor.

Kaynak: Milli Gazete