Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam ABD'ye sitem etmişti. Erdoğan, "Son dönemde Türk-Amerikan dostluğunun ciddi şekilde test edildiği bir süreci hep birlikte yaşadık. Özellikle PKK terör örgütü ve uzantılarıyla mücadele konusunda NATO müttefikimizden arzu ettiğimiz desteği ve dayanışmayı göremedik" diye belirtmişti.

"13 insanımızın şehit edildiği kalleş terör saldırısı sonrasında tüm müttefiklerimizden net tutum bekliyoruz" diyen Erdoğan, "Ne ülkemizin ne de bölgemizin geleceğinde DEAŞ’ından PKK’sına, FETÖ’sünden YPG’sine kadar eli kanlı katillerin hiçbirine yer yoktur" demişti.

ABD ALDIRMIYOR

ABD liderliğinde, IŞİD'e karşı kurulan uluslararası koalisyonun sözcüsü Wayne Marotto ise tartışma yaratan bir paylaşımda bulundu.

Marotta, Türkiye'nin çağrılarına aldırış etmezken, "IŞİD ile Mücadele Uluslararası Koalisyonu’nun Kuzeydoğu Suriye’deki misyonu değişmedi. Koalisyon güçleri, partneri SDG ile birlikte IŞİD’i yenmek için çalışıyor. Koalisyon düzenli olarak güvenlik devriyeleri yapıyor; konvoyları ESSA'ya (Doğu Suriye Güvenlik Alanı) yeniden intikal ettiriyor, üsleri geliştiriyor ve koruyor. Birlik sayıları ve üsleri şu ana kadar artmadı" diye yazdı.

Amerikalı Komutan, bu tutumuyla "PKK ile kol kolayız" mesajı verirken, Türkiye'ye de adeta meydan okudu

Geçen gün ise, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında Gara üzerinden SDG'yle ilgili bir soruya, "Biz Suriye'de yerel Suriye Demokratik Güçleri ile çalışıyoruz ve bu değişmedi" yanıtını vermişti.

Kaynak: Odatv