وَاِنْ خِفْتُمْ اَلَّا تُـقْسِطُوا فِي الْيَتَامٰى فَانْكِحُوا مَا طَابَ لَكُمْ مِنَ النِّسَٓاءِ مَثْنٰى وَثُلٰثَ وَرُبَاعَۚ فَاِنْ خِفْتُمْ اَلَّا تَعْدِلُوا فَوَاحِدَةً اَوْ مَا 

مَلَكَتْ اَيْمَانُكُمْۜ ذٰلِكَ اَدْنٰٓى اَلَّا تَـعُولُواۜ ﴿٣﴾

Nisa suresi 3. ayetteki 4' e kadar evlenebilme ruhsatının içeriğinden bihaber beyler bir eşin hakkını verebilmiş gibi 2. eş muhabbeti yapmaya bayılırlar sırıta sırıta.

Sorsan bir kadının mehrini yapamamıştır.

Sorsan namazdan abdestten haberi yoktur.

Sorsan lise yıllarından itibaren geçirdiği tüm birliktelikler hüsranla sonuçlanmıştır ama 2 evlilik Malezya' da zorunlu kılınmış diye Malezya' ya gitmekten bahseder, sağda solda ağamız. Ağzının payını alınca da  başlar söylenmeye. Şaka yapmıştır altı üstü canıııııııımmm.

Ayetin içeriğinde geçen: "1 ile iktifa etmeniz sizin için daha hayırlıdır." kısmından da ya haberi yoktur ya da o kısmı es geçmiştir. İşine gelmemiştir çünkü.

Bir eşine, bir hurma aldıysa diğerlerine de aynı hurmadan almak zorunda olduğunu bilmiyordur.

Eşler arasında adaletli davranmazsa mahşerde tek tarafının felçli olarak diriltileceğini de bilmiyordur.

1. eşinin rızasını alıp da 2.yi alabileceğini bilmiyordur.

Bilse de umursamıyordur; namazı, abdesti umursamadığı gibi.

En adil erkek bile sevgide adaleti sağlayamaz çünkü gönül ferman dinlemez ama kimi daha çok sevdiğini diğerinin fark edemeyeceği kadar eşit davranabilecek bir babayiğit olduğuna inanmıyorum şu zamanda.

Tüm bunlara rağmen farzlardan, vaciplerden bihaber beylerin işlerine geldiğinde ruhsatla amel edecek kadar Kur'anı tanımaları, o ruhsata dört elle sarılmaları ve bu konudaki allameicihan tavırları ise içler acısıdır.

He canım he...

Her yeşili boyandınız, bir fıstık yeşiliniz kaldı.</p>
                                

                            </div>

                            <div class= Önceki Sonraki