Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen Gölcük depreminin ardından Karayolları Genel Müdürlüğü 2001 yılında "Marmara Deprem Bölgesi Yolları Projesi" için çalışmalara başladı. Ancak projenin uygulanması için 2003 yılında Başbakanlık devreye girerek yetkiyi devraldı.

Projenin uygulayıcısı, 2003 yılından itibaren Başbakanlık Proje Uygulama Birimi (PUB) oldu. Ancak PUB 2007 yılında bir gecede tasfiye edilerek Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) devredildi. Ancak Karayolları Genel Müdürlüğü, projeyi PUB'a devrederken, projenin finansmanı için kullanılan krediye ilişkin bilgi ve belgeleri Hazine Müsteşarlığı'na iletmemişti.

Sayıştay raporuna göre, "Deprem Zararını Giderme ve Yeniden Yapılandırma Projesi"ne ait 1 milyon 628 bin 337 dolarlık bir kayıp tespit edildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na konu hakkında bilgi verildi ve Bakanlık, kaybın 18 yıl sonra ortaya çıkması üzerine komisyon kurulması ve gerekli incelemelerin yapılması gerektiğini belirtti.

SAYIŞTAY’A BİLDİRİLDİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 18 yıl önceki devir sırasında kaybolan yaklaşık 31 milyon TL'yi bulamadığını Sayıştay'a bildirdi. Sayıştay, bakanlığı uyararak mevzuatta değişiklik yapılmasını ve kayıp paraların hesaplardan çıkarılmasını önerdi. Sayıştay raporunda, "İnceleme sonucunda teyit edilemeyen harcamalar için muhasebe kayıtlarından çıkarılması gereken düzenlemelerin mevzuatta yapılması gerekmektedir" denildi.