DEĞİŞİM İÇİN DİRENME

Zamanla herşey değişir.  Değişime direniş ise kişinin kendi kendini ruhen ölüme terk etmesi demektir.

Değişim ile dengeyi sağlayan dünya insan içinde geçerlidir.  İnsanda değişime endeksli bir biçimde yaratılmıştır. Lakin bunun karşıtı olduğunda kendi alanını kısıtlar.

Sevgili Peygamberimiz iki günü birbirine eşit olan ziyandadır der. Bizler ise hala aynı noktada çakılıp hergün biraz daha ölürüz.

Ruhsal ölüm bedensel ölümden daha kötüdür.  Ruhen ölen bir kişi çevresine ölüm saçar.  Psikolojik rahatsızlıklar ile çevresinde radyasyon yayan bir zehir gibidir.

Genel anlamda ve bütüncül bir gözlemci olarak bakarsak topluma değişim korkusu herkesde vardır belli bir kesim hariç.  Bunlar ise kültür seviyesi yüksek bireylerdir.

Avrupa toplumlarında bunu böyle görmek mümkün değildir.  Onlar heran büyümeye ve yeniliğe açık özgüveni yüksek bireylerdir.

Katı sınırlar içinde sıkışıp kalmak kişinin yükselişine engeldir. Korku frekansında olmak değişime engel olur.  Konfor alanı gibi görünen alan aslında bizi zamanla zehirler.

Hayat kalitenizi değişim ve dönüşüm ile artırabilir kendimize yeni bir vizyon çizebiliriz.  Önü açık olan yaşamı zihnin oyunları ile engeller üretiriz.  Aslında mümkün olmayan birşey yoktur sadece zihinsel değişim ile herşey başarılabilir.

Değişimle birlikte gelen ruhsal özgürlük yüklerini atmanın sevincini yaşar.  Maddenin ağırlığı ruha hep yüktür.  Ruhun haz kaynağı her gün yeni bir şeyler öğrenmektir.

Rutini bozup konfor alanından çıkıp dönüşüm süreci başladığında kişinin yeni dünyasıda örülmeye başlar.

Disiplin ve özveri gerektiren bu durum kişinin yeniden doğmuş gibi hafif ve huzurlu hissetmesine neden olur.

Değişime ilham olan birçok hayvanlar vardır. İnsanlar ise hayvanlar kadar bunu benimseyemez.  Bir yılan derisini değiştirir bir tırtıl kelebek olur korkmaz ama insan korkar.

İnsanın bilmediğinin düşmanıdır.  Önyargılar ile hareket etmek de değişime engeldir.

Zan dünyasından çıkıp daha realist bir bakış açısı ile bakarsak kendimizi daha çabuk dönüştürebilir ve bu yolda hızlıca yol alabiliriz.

Değişmeyen tek şey değişimdir. Öyleyse sende kendine iyi bir gelecek sağlamak için değiş dönüş!

Akıllı bir adam kendini koşullara adapte eder, çünkü su kendisini içeren kaba yönlendirir.

Dünya ile uyum içinde olmak için değişim şart...

Hayırlı huzurlu haftalar sevgili okurlar...
Aslı Soylu