DEĞERLİ BİR YAŞAM İÇİN  SADECE DEĞİŞ...

Yeniliklere yelken açmak için öncelikle bulunduğumuz yerden rahatsız olup  değişime niyet etmek gerekir.

İnsan bilinç varlık olarak yaratıldığı için bilinci yükseldikçe yeniliklere doğru istemsizce ilerler . Çünkü değişim demek bilincinde desteğiyle olan bir durumdur.

Doğaya baktığımızda herşeyin değişime uğradığını görürüz.  Ağaçlar her yıl yapraklarını döker.  Diğer yıl yenilikler ile doğaya merhaba der.
Hayvanlar kürklerini değiştirirler. Yılanlar derilerini.  Değişim doğanın vazgeçilmez biri parçasıdır.

İnsan ise bu değişim konusunda öyle direniş gösterir ki hayatını altüst eder. Hadiselerin ardında yatan mesaj aslında değişime dair mesajlardır.

Hayatını kaliteli bir şekilde dizayn etmek yenilemek bilinç olarak yükselerek mümkündür.  Zihin ve dünya birbirleri ile bağlantılıdır.  Olumsuzluklar ile dolu bir zihne sahip olmak demek cehennem ile eşdeğer bir dünyada yaşamak gibidir.

Dünyada değişim için zihinde yenilik ve değişim şarttır.
Yaratılış itibari ile yükseklere aşık bir ruhumuz vardır.  Yükselemeyen zihin bedende acı çeker.  Acının son bulması demek bilincin yükselmesi ile mümkündür.

Yaşam boyunca bir evrilme yaşar ruhumuz.  Yaşayarak ve bazende okuyarak öğrenir hayatı.  Yaşayarak öğrenmek acıdır,  okuyarak öğrenmek ise yaşamı kolay kılar. Değişim ile ilgili birkaç söz paylaşmak isterim sizlerle;

Sen dünyasın; o yüzden sen değişirsen, dünya değişir. (Osho)

Değişimi bitirdiğinizde, siz de bitersiniz. (Benjamin Franklin)

Kalbinizi değiştirerek hayatınızı değiştirirsiniz. (Max Lucado)

[  ]

Toplumsal olarak bireye ait değişimler toplumu yakından etkiler.  Toplumun en küçük yapı taşı bireylerdir çünkü.

Sonuç itibariyle değişime direnmek acıya davetiye çıkarmaktır.  Ancak bir tırtıl olmaktan kurtulmak değişime niyet ederek olur.  Fıtrat bunu gerektirir.  Fıtrata ters düşen herşey hayatı zorlaştırır. 
Değerli bir yaşam ancak değişime kucak açarak mümkündür.

Hayırlı huzurlu haftalar sevgili okurlar...

Aslı Soylu