DECCAL İLE BİRLİKTE Mİ YAŞIYORUZ !!
Deccal ahir zamanda ortaya çıkacak en büyük negatif gücün adıdır. Peygamber Efendimizin(sav) kıyamet gününün yaklaştığını işaret ettiği hadislerinde, hakkında çok fazla detay verilen önemli bir kavramdır.
Hadislerde genelde bir kişilik olarak tasvir edilmektedir. Ancak kişi olabileceği gibi şiddete, vahşete eğilimli, şeytani özelliklere sahip, insanlara zulüm eden bir ideoloji de olabilir.
Deccal aslında İblisin (Şeytanların lideri) insan şeklidir. Hz.Nuh’tan Hz.Muhammed’e kadar bütün peygamberler kavimlerini Deccal tehlikesine karşı uyarmıştır. 3 semavi dine göre de deccal’in hikayesi aynıdır. Yeryüzünde büyük bir fitne çıkaracak, insanları Allah’ın yolundan saptırıp kendine hizmet ettirecek, daha sonra Mehdi ile Mesih (Hz.İsa) deccali bulup bizzat öldüreceklerdir.
Deccal şeytanın telkinleriyle hareket eder. Deccal' in yardımcısı ve dostu şeytandır. Peygamber Efendimiz (sav), deccal 'in, şeytandan ve dostlarından yardım alacağını bize bildirmiştir.
Hadis-i şerifte, "Deccal' in aranacağının, ancak bulunamayacağının" bildirilmiş olması, gizli olarak hareket edeceğine işaret etmektedir. Deccal, açık olarak ortaya çıkacağı dönem gelinceye kadar fazla dikkat çekmeden, yavaş ve derinden faaliyet gösterecektir. Bu dönem boyunca, Deccal ve taraftarları için gizlilik esas olacak, bu amaçla gizli teşkilatların desteğini alacaktır. Bu gizliliğin bir gereği olarak deccal, derin devletler oluşturup onların başına geçecek, adeta "görünmez bir güç" gibi hareket edecektir. Bu sayede sinsi bir şekilde bozgunculuğu organize edecektir.
Şuan yaşadığımız dünyanın durumu Peygamber Efendimizin (sav)hadislerde tarif ettiği ahir zaman ile büyük benzerlikler göstermektedir.
Günümüzde ülkeler arasında hiçbir haklı gerekçesi olmadan yaşanan savaşlar, bir toplum içerisinde suni nedenlerle meydana gelen iç çatışmalar, masum ve sivil insanları hedef alan terörist saldırılar, din ahlakının yaşanmadığı Allah’ın açıkça inkar edildiği, ahlaksızlığın çok yaygınlaştığı ,şiddetin günlük hayatın bir parçası haline geldiği bir dönem olan ahır zaman dönemi değil mi sizce….
Kuran-ı Kerimde Allah, yeryüzünde bozgunculuk çıkartıp düzeni bozan kötülüğü örgütleyip düzenleyen sürekli savaş çıkartmak isteyen insanların varlığını bildirmiştir.
Peki deccal hedeflerine nasıl ulaşacak ??
Deccal' in telkinini yaptığı sistemde, insanların çoğunluğu nefislerine uyarak kendilerinin sözde modern ve özgür bir hayat yaşadıklarını sanırlar. Zevkleri, eğlenceleri, sohbetleri, hatta giyimleri ve yemekleri dahi yönlendirildikleri yaşam modeline uygun olarak aynı anlayışı temsil eder. Deccal' in amacı, bu yolla kitleleri cahil bırakmak; düşünmekten, kavramaktan, değerlendirmekten yoksun hale getirmektir.
Günümüzde gelişen teknolojinin ve iletişim araçlarının bilhassa İNTERNET’in toplumları nasıl etkisi altına aldığı açıkça görülmektedir. Genç beyinlerimizi boş ve faydasız konularla doldurmayı, isteyenlerin internet aracılığı ile kumarı, cinsel sapkınlıkları, satanizm gibi sapkın inanışları yayma gayreti içinde olmalarıdır.
Kapitalist sistem deccal için en ideal ekonomik sistemdir. Çünkü bu sistemde insanlar, sabahtan akşama kadar büyük şirketler tarafından köle gibi çalıştırılıp, az maaş almalarına rağmen; kendilerini özgür hissederler. Yıllarca bu şekilde çalışan insanların hayatlarında başka amaç ve hedefleri kalmaz. En büyük hobileri akşam eve geldikten sonra televizyon karşısında uyumaktır.
Deccal’ in ahlaksızlığı yaymada kullandığı metot iyiyi kötü , kötüyü iyi göstermesi olacaktır.
Deccal’ in diğer büyük silaları da medya, sinema ve televizyon.Medya ile bütün dünyayı inandırmak istediği haberlere inandırmakta, televizyon dizileri ile de gençleri hedeflediği hayat tarzına alıştırmaktadır. Medya, geniş kitleleri yanlış giden olaylara karşı uyuşturmak için en etkili silahtır. .
Çünkü dünyanın en fakiri de en zengini de televizyon izler.
Hollywood’da her yıl üretilen onlarca film ile insanları kendi tasarladıkları hayal aleminde yaşartırken, yine kendi belirledikleri fikirleri de empoze etmektedirler .Gelecek yılları anlatan filmlerleler aslında kendini deşifre eden birçok şifreler vermekte ama biz insanlar bunları gözlerimiz kapalı olduğundan görmemekte belki de görmek istememekteyiz..
Hadis-i şerifte, “Hiçbir peygamber gönderilmemiştir ki, ümmetini tek gözü kör, çok yalancı Deccal ile korkutmuş olmasın. Haberiniz olsun! Onun tek gözü kördür. Yüce Rabbiniz ise kör değildir. Onun iki gözü arasında Kâfir yazılmış olacaktır.”
Deccal, insanları din ahlakını uygulamaktan uzaklaştıracaktır. İnsanlara vicdanlarına değil nefislerine uymayı telkin edecektir.
Deccal hipnotizma ve büyü gösterileri gibi aldatmacalarla yeterince bilgi sahibi olmayan veya imanı zayıf olan pek çok kişiyi kandırabilir.
Din ahlakında yeri olmayan bu davranışlar, dinsizlik telkinlerinin önemli bir destekleyicisi konumundadır. İnsanların dünyada asıl bulunma amaçları olan Allah’a kulluk etmeyi unutturmaktır.
Deccal’ın planları içerisinde seçilmiş ülkelerde ekonomik krizler çıkartarak ülkeleri sömürmek, savaşları çıkartmak, sürekliliğini sağlamak, çeşitli hastalıklar icat edip nüfus azaltıcı çalışmalar yapmak, etnik temizliği desteklemek.....
Allah'ın insanlara emrettiği ahlakın gereği olan fedakarlık, yardımseverlik, şefkat, merhamet, sevgi, tevazu; insanları maddi ve manevi olarak güçlendiren, bir arada tutan, toplum içinde düzeni ve dirliği sağlayan unsurlardır. Deccal, bu unsurları ortadan kaldıran telkinler vererek düzeni bozmaya çalışır.
Kim itiraz edebilir !!!!
Düşmanını yenmek için düşmanını tanımak en etkili silah olduğunu….
İster ıllumınatı ,masonluk, kabbala, el kaide, siyonizm , daeş de onlar gerçekten de güçlerini ışık ve ateşten alıyorlar.
Hedef ise deccal ‘in egemenliğini sağlamaktan başka bir şey değil……