Darbenin dış desteği derin Amerika'dan!















Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki terör örgütü FETÖ-PYD bağlantılı küçük bir grubun darbe girişiminde bulunması ve onlarca sivil ve polisi öldürmesi, yabancı basında geniş yer buldu. Bazı kişilerin ve basın kuruluşlarının haberleri yansıtma şekilleri ve püskürtülen ‘darbe girişimi' hakkındaki açıklamaları ise darbenin destek aldığı dış faktörlerin netleşmesini sağladı.


Önceki gece Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) terör örgütü FETÖ-PYD bağlantılı küçük bir grubunun darbe  girişiminde bulunması tüm dünyada yankı uyandırırken bazı kişi ve kuruluşların tutumu girişimin kim veya kimler tarafından desteklendiğini gösterdi. Yahudi medya patronu Rupert Murdoch'un sahibi olduğu FoxNews ülkedeki gelişmeleri anbean verirken skandal nitelikteki açıklamaları da yayınladı.


‘DARBECİLER BİZİM TARAFIMIZDA'


ABD ordusundan Emekli Yarbay Ralph Peters, FoxNews televizyon kanalına yaptığı açıklamada, “Bu darbe, Türkiye'nin İslamcı otoriteden kurtulması için tek şansıdır.” diyerek onlarca sivil ve polisi öldüren darbe yanlılarını desteklediğini açıkladı. Peters konuşmasında, “Seçilmiş hükümet desteklenmeli.” diyerek darbeyi kınayan Başkan Barack Obama'yı da hedef aldı. “Obama çenesini kapatmalı, darbeyi gerçekleştirenler bizim tarafımızda.” diyen Peters, “Onlar, İslamcılara, aşırıcılara karşı. Onlar ‘demokrasi' için, ‘laik anayasa' için çalışıyor.” sözlerini kullandı. Peters, “Obama, Türkiye'deki İslamcı otoriteyi destekliyor.” diyerek Obama'nın İslam'ı ılımlaştırmaya çalıştığını söyledi. ABD İç Güvenlik Komitesi Başkanı Michael McCaul da yine FoxNews'a yaptığı konuşmada, “ABD, Türkiye'deki darbenin başarılı olması durumunda Türk askeriyle işbirliğine devam etmeli.” şeklinde konuştu. McCaul, “Darbe, İslamcı eğilimli Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın politikalarına, terör örgütü DAEŞ'in İstanbul Havalimanı'na saldırısına ve Rusya'nın bölgedeki pozisyonuna laik bir cevaptır.” ifadelerini kullandı.


GÜLEN'E SİYONİST MEDYADAN DESTEK


Öte yandan FoxNews, internet sitesinde terör örgütü FETÖ lideri Fetullah Gülen'e de geniş bir yer ayırdı. “Türkiye Cumhurbaşkanı'nın darbe girişimiyle suçladığı Fetullah Gülen kimdir?” başlığını kullanan site, Gülen'in Pennyslvania'da yıllardır gönüllü olarak sürgün hayatı yaşadığına dikkat çekerek darbe iddiasının doğruluğunun inandırıcı olmadığını iddia etti. Ordunun uzun süredir modern Türkiye'nin koruyuculuğunu yaptığını yazan site, Gülen liderliğindeki hareketinin ülkedeki laik ve İslamcı tarafları arasındaki boşluğu doldurduğunu yazdı. FETÖ'yü ‘Hizmet hareketi' olarak tanımlayan FoxNews, Türk nüfusunun yüzde 10'unun Hizmet'i desteklediğini iddia etti. Erdoğan'ın Gülen hareketine karşı tavırlarının hareketin ülkede gittikçe büyümesine karşı intikam olduğunu yazan FoxNews, FETÖ'nün  Amerika'daki kolu The Alliance for Shared Values (AfSV) “Ortak Değerler İttifakı”nın ise darbe girişimi iddialarını reddettiğini belirtti. FoxNews, Gülen'in 1999'da yayınladığı videodaki, “Sistemin atardamarlarında öyle bir ilerlemelisiniz ki sizi kimse fark etmesin. Ta ki siz güç merkezine ulaşana kadar. Tüm devletin gücüne ulaşana, anayasal sistemi yanınıza çekene kadar beklemelisiniz.” sözlerine de yer vererek bu sözlerin değiştirilmiş olduğunu ileri sürdü.