DARAĞACI

Daha ben çocuktum veya belki de dünyada hiç yoktum onlar darağacında sallandırıldığında.

O sebepten dolayı pek bilmem ve tanımam ama tarih darağacında sallananları da yazdı sallandıranları da yazdı ve yazmaya da devam edecek.

Hepsinin ayrı ayrı hikâyelerini ya dinlemişimdir ya da okumuşumdur. Elli yıldır isimlerini duyarım ve hep merak etmişimdir asıl asılma sebeplerini.

Evet, duyduk ve okuduk. Ama bazı bilgiler nedendir bilinmez, birçok bilgi gibi gerçeği yansıtmaz ve bilgi kirliliği yapar.

Türkiye’de bir kısım insanlar, iyi ki asıldı derken, “suçsuzdular asılmalarına gerek yoktu” diyenlerde var.

Görüş farklılığı olan, farklı bir toplumda yaşıyoruz. Bu görüş farklılığı bazı zamanlarda insanları karşı karşıya getirse de yıllardır aynı topraklarda barış içinde yaşıyoruz. Öylede olmak zorundayız.

Herkes her şeyi aynı taraftan göremez ve yorumlayamaz. Bazen size yanlış gelen bir olay karşınızdaki insana doğru gelebilir.

 Ve inanın bunu asla değiştiremezsiniz. Bir ömür geçse de aynı fikirde olan insanları gördüm. Birçok kişide şahittir muhakkak.

Karşısında cinayet bile işlemiş olsa “bunun bir sebebi vardır” der çıkar işin içinden. 

Onun için asla karşınızdakini kırmayın. Eğer doğruları kabul etmiyorsa sizde onun anlamasına yardımcı olun. Bu bazen bir gülümseyiştir, bazen bir yardımdır, belki de bazen ufacık bir ikramdır.

Kimin ne ile anlayacağını tahmin edemezsiniz. Bazen bu ortalığı yıkmaktır, bazen belki de sadece ona onu sevdiğini hissettirmektir.

Güzel günleri güzel gülüşleriniz ile şenlendirin. 

Arkamızda güzel hatıralar bırakabilmek, sevgi dilini hiç eksik etmemek, yardımsever ve candan olabilmek duası ile.

SELAMETTE OLUN SELAMETLE KALIN

SABRİYE TÜRKMEN KAYA