AKP’den ihraç edilikten sonra Vatan Partisi’ne geçen Ethem Sancak kendisine sorulan ittifak sorusuna "Vatan Partisi, Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı dışında bir seçenek." Sözleriyle karşılık verdi.

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi olduğu günlerde söylediği “"Biz Amerika'ın desteğiyle iktidara geldik.” Sözleriyle AKP’yi büyük bir sıkıntının altına sokan İş adamı Ethem Sancak  İstanbul  İl Yönetim Kurulu'nca tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti. Kararın ardından AKP Sarıyer İlçe Başkanlığı’na müracat eden Ethem Sancak AKP’den istifa ettiğini duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı ve  AK Parti Genel Başkanı Recep  Tayyip Erdoğan’a bağlılığına her fırsatta dile getiren Etem Sancak “Ona; anam, babam, eşim çocuklarım feda olsun, dürüstlüğünü, yiğitliğini gördüm, gördükçe de aşık oldum.” Gibi ifadeler kullanmıştı.

VATAN PARTİSİ CUMHUR VE MİLLET İTTİFAKI DIŞINDA BİR SEÇENEK

AKP’den istifa ettikten sonra Doğu Perinçek’in Genel Başkanı olduğu Vatan Partisi’ne katılan ve burada Genel Başkan Yardımcılığı görevini alan Ethem Sancak’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı üzecek bir açıklama geldi.

TV100’de yer alan Pazar Siyaseti programına konuk olan ve kendisine sorulan ittifak açıklamasına cevap veren Ethem Sancak “Biz Vatan Partisi olarak toplumun Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı dışında da bir seçeneği olduğunu gösterme iddiasındayız. Bu iki blok farklı derecelerde de olsa son 70 yıldır uygulanan sistemin bir parçası.” Sözleriyle cevap verdi.

Ethem Sancak’ın bu ifadelerinden Doğur Perinçek’in Vatan Partisi’nin Cumhur İttifakı ile olan bağının koptuğu anlaşıldı.