“ Allah’ın lütuf ve ihsanından verdiği (nimetler) konusunda cimrilik edenler, (bu cimriliğin) onlar için hayır olduğunu sanmasınlar. (Hayır, öyle değil!) Bilakis onlar için şerdir. Cimrilik ettikleri şey Kıyamet Günü'nde bir bağ olarak boyunlarına dolanacaktır. Göklerin ve yerin mirası Allah’a aittir. Allah yaptıklarınızdan haberdardır. “ Âl-i İmran suresi ayet 180

Elinde imkanı varken kendi ihtiyacını bile başkasına yükleyen veya keyfiyet olarak yaptığı bazı şeyleri bulunduğu ortamda arkadaşlarına, çevresindekilere kitleyen insanlar cimrinin en ileri seviyesindedir.

Varken arkaya atıcam diye yeri gelip evinde bile ihtiyacını karşılamayan insanlar, komşusu açken varlık içinde yüzen ama o varlığı en yakınlarından bile esirgeyen insanlar dünyada en zararlı insanlardır.

Acizane tavsiyem gidebildiğiniz kadar uzaklara gidin bu kişilerden. Çünkü bir gün gelir sizede zararı olur.

Sevgili peygamberimiz; “ Allah katında, cömert cahil, cimri âlimden daha kıymetlidir.” buyurmaktadır.  [Deylemi]

Bu sizcede çok ağır bir söz değilmi. İlim demekki herşeyi yoluna koymuyor. İlmi, hayatımız yoluna girsin, öğrendiklerimizi hayatımıza, yaşantımıza tatbik edelim diye öğrenmiyormuyuz.

Cimrilik sadece yeme içme konusunda olmaz. Hayatımızın her adımında, her noktasında bu cimriliği görüyoruz.

Ailemizde, eşimize ve çocuklarımıza vereceğimiz sevgide bu cimriliği görüyoruz ve onlardan sevgimizi esirgiyoruz.

Arkadaşlarımıza, dostlarımıza karşı saygıyı ve yine sevgiyi onlara verebileceğimiz her türlü desteği göstermiyoruz.

Akrabalarımıza karşı saygıyı esirgiyoruz onlardan.

Aslında kısacası merhametimizi  tüm canlılardan esirgiyoruz.

Hayatımıza yön verirken hayatımıza aldığımız yanlış insanların yüzüne belkide bunları yapıyoruz ama yaptığımız hatalarımızı başkalarını mağdur ederek kapatamayız.

 Yedirip içirmek kadar sevmek saygı duymakta bu dünyada bir ihtiyaçtır. Bunları ne kendimizden nede bize ihtiyacı olanlardan esirgemeyelim.

Gün gelir yaptığımız bu cimrilikler bizi de bulur. İşte o zaman ihtiyacın olanı alamayıp kaşındakinin sana yaptığı cimriliği fark edersin ama iş işten çoktan geçmiştir.

İş işten geçmeden her türlü Cimrilikten uzak durabilmek, ihtiyaç dahilinde elimizden geleni yapabilmek ve doğru yoldan ayrılmamak duası ile.

SELAMETTE OLUN SELAMETLE KALIN

SABRİYE TÜRKMEN KAYA