BİTMEK BİLMEYEN ANLAŞMALAR

Bitmek bilmeyen, biri bitmeden biri imzalanan, bu anlaşmalar ile sürekli halkı ezmeye çalışan ve sonunda bozulan bir nesil ve çare bulunamayan çözümlerle cebelleşiyoruz.

Her an hayatımıza daha neler girecek diye düşünmeden edemez olduk.

İşte yeni bir anlaşma ve isimlerini bile bilmediğimiz kelimeler, halk olarak telaffuz etmekte zorlandığımız cümleler.

Paris iklim anlaşması. Küresel sera gazı emisyonu. küresel ortalama sıcaklık artışının sanayileşme öncesi döneme göre belli bir düzeyde tutulması gibi. 

Daha biri bitmeden dedik ya İstanbul sözleşmesinin zararlarını daha yok edebilmiş değilken yeni bir Paris anlaşması ile karşı karşıyayız. Aslında kabul edilmiş yürürlüğe girmiş bir anlaşma var karşımızda. 

Peki, nedir bu anlaşma. 

Söylentilere göre büyük baş hayvanların bir arabadan daha fazla dünyaya zarar verdiği mesela. 

Şöyle düşünüyorum da, dünya neredeyse var olduğundan beri insanlarla beraber hayvanlarda yaratılmıştır. Bu kadar zamanda hiçbir zararı olmayan bu hayvanlar daha dün icat edilen ve kullanılmaya başlanılan arabalardan daha fazla nasıl zarar verebilir dünyaya.

Biz insanlar sorgulama ve itiraz etme yetilerini kaybetmiş onu fark ettim. Düşünüp de bu böyle olamaz diyemiyoruz. Bunun gerçekle hiçbir ilişiği yoktur diyemiyoruz.

İstanbul sözleşmesi ile özellikle gençler ve çocuklara verilen zararlar şimdi tüm insanlara verilmek isteniyor. Peki, bu dünyada yaşayan bir fert olarak yaşama ve sağlık haklarımızı ne zaman savunur hale gelicez. 

Sessiz sakin ne derlerse baş sallayıp her söylenilene Eyvallah mı dicez. Lütfen artık bir dur diyelim. Bazı şeylere sesimizi yükseltelim. Biz büyükler neyse de ya bu çocuklar ve gençler ne olacak. 

Daha körpecik beyinler, daha minnacık o bedenlere verilen zararlara ne zaman dur diyecek ve evlatlarımızı koruma altına alıcaz.

Hayatımızda varlığını sürdüren ve biz anne babalara emanet edilen bu yavrularımızı hem bedenen hem ruhen Allah’ın emri doğrultusunda yetiştirebilmek, yapılan yanlışlara göz yuman değil sorgulayan ve verilen zararlara izin vermeyen bir topluluk olabilmek duası ile.

SELAMETTE OLUN SELAMETLE KALIN

SABRİYE TÜRKMEN KAYA