Anahtarsız çalışan aracınız varsa aman dikkat!

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre anahtarsız çalıştırma teknolojisi olan araçların çalınma riski oldukça yüksek olduğu açıklandı.

BBC Türkçe’nin haberine göre Which? Dergisi’nin yaptığı araştırmada en büyük risk altındaki markalar ile ilgili bilgi verilirken şu markalara dikkat çekildi; Ford Fiesta, Volkswagen Golf, Nissan Qashqai ve Ford Focus. Otomobil hırsızları gün geçtikçe daha fazla anahtarsız çalıştırma sistemi bulunan araçları hedef alıyor ve sinyal arttırıcı özelliği olan belli bir teknoloji kullanarak bu sistemi daha etkili hale getiriyorlar denildi.

Alman Otomobil Kulübü (ADAC) da 237 anahtarsız giriş ve çalışma sistemi bulunan aracı test ettiklerini sadece üçü hariç diğer bütün araçların bu risk altında olduğunu duyurdu. Bu üç marka arasında Discovery, Range Rover, ve 2018 Jaguar i-Pace olduklarını açıkladı.

shutterstock_297295874

İngiltere’de 106 bin araç çalındığı bilgisi paylaşıldı.

Özel cihazlar kullanan hırsızlar da araca bu yolla girerek çalabiliyor. 2018’in Mart ayına kadar İngiltere’de 2009 yılından bu yana 106 bin araç çalındığı yetkililerce açıklandı. İngiltere’nin Motor Üreticileri ve Tüccarları Birliği Başkanı Mike Hawes “‘endüstrinin bu suçları çok ciddiye aldığını ve yeni araçların hiç olmadığı kadar güvenli olduğunu’ söyledi. Hawes “Suçlular araç çalmak için her zaman yeni yollar bulacak. Bu hiç bitmeyen bir savaş. Üreticiler çok daha karmaşık güvenlik özellikleri için yatırıma milyarlar harcıyor. Araçları çalmayı sağlayan cihazların açıktan satışının durdurulması çağrısında bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.