Birkaç gündür, Sayın Mansur Yavaş’ın daveti üzerine Ankara’dayım. Çok güzel görüşmeler olmakta. Cuma günü de, yâni yarın saat 10’da, teknik gruba bir sunum yapacağım. Daha önceki yıllarda birçok program yaptığımız, ülkemizin her yerinden dinlenebilen Sayın Neşe Yenice’nin yönettiği ve Sayın Hafize Okan’ın sunduğu; TRT 1 Radyoda da bugün bir konuşmam vardı. Hemen kaydını aldım ve bu mesajın ekinde, sizlerle paylaşıyorum..

Öncülüğü hangi kent alacak, Sayın İmamoğlu ne zaman uyanacak bilemiyorum ama, Konya Karatay belediyesinden de bir davet geldi bugün. 11 Şubat saat 11’de buluşacağız inşallah.. Programda da belirttiğim gibi, Milli Eğitim Bakanlığındaki bir daire başkanımız da, artık başlayalım !.. diyor bu projelere.. Şeytanın bacağını kırmak zorundayız.. Okullar, çok doğru bir başlangıç. Çocuklarımız depremde ölmeyecek, hatta aileleri bile deprem olur olmaz, “ayakta duran, ışıkları yanan, suları akan” okullara, haydi biz de kaçalım diyecek.. Bu durum, muhteşem bir farkındalık devrimi yaratacak ülkemizde “ve sonra elbette !..”enerji ve ekoloji adına kendilerine tamamen yetebilen ve deprem riski taşımayan konutlara ve diğer binalara sıra gelecek.. Başlangıç evresinde, benim de bir devlet projemde başvurduğum gibi, yerli üretim keresteden hiç de pahalı olmayan dış kaynaklar, emrimize âmâde olacaktır ve hiçbir tedarik sorunumuz kalmayacaktır. Çok iyi biliyorum ki 30-40 yıl içinde de ormanlarımız, ancak böyle bir uygulama ve bilinçlenme sayesinde, tekrar tarihi büyüklüğüne ve değerine kavuşacaktır… Yâni bu girişim aynı zamanda, orman varlığımızın da, doğamızın da kurtuluşu olacaktır !..

Bizden öğrendiklerini itiraf ettikleri ahşap teknikleri sayesinde, son kırk yıllık süre içinde oluşan, 8 büyüklüğüne yaklaşan depremlerinde, toplam olarak sadece, 5 kişiyi kaybeden Amerika, bizleri utandırmalı ve uyandırmalı artık diye düşünüyorum.. Ne dersiniz sevgili dostlar ?..