BERAAT

"Apaçık Kitaba yemin olsun ki, Biz Kur'an-ı mübarek bir gecede indirdik. Biz, gerçekten uyarıcıyız. O mübarek gecede, her hikmetli iş katımızdan bir emirle ayırt edilir." (Duhan, 44/1-4) 

Günlerin içinde çok değerli ve bizler için bir kurtuluş vesilesi olarak gördüğümüz bu günümüz mübarek olsun, dualarımızın kabulü ve kurtuluşumuza vesile olsun.

Gönlümüzde ve yaşantımızda beraatını alanlardan olalım.

Her günü beraat günü gibi yaşamak, hayatımızın gidişatına bu şekilde yön verelim.

 Hepimiz bu güzel hgün ve geceler hürmetine güzel günler yaşayalım.

Kulluğumuzun gerektiği şekilde hayatımızı idame ettirelim, her iki dünyada da içimize huzur verir düşüncesiyle adımlarımızı atalım.

Hz. Ali, Peygamberimizin (sav) şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir: “Şaban ayının 15’inci gündüzünü oruçlu, gecesini ibadetle tamamlayınız. Çünkü Allah Şaban ayının ortasında güneşin batmasıyla dünya semasına tecelli ederek, bağışlanma isteyen yok mu, bağışlayayım. Rızık isteyen yok mu, vereyim. Şifa isteyen yok mu, vereyim” diye buyurmuştur.

Bu gece her şeyin en güzelini yapmak için gayret edelim. Ama yapamadığımızda da sakın uzak kalmayalım. Ne yapabiliyorsak onu yapalım. Ben bir şey yapamıyorum demeyelim. Yapabildiğimiz kurtuluşumuza vesile olsun duasıyla yapalım.

Niyetlerimiz, İbadetlerimiz, hepsi diğer günlerden başka olsun.

Hayatımız için bir şeye adım atacaksak o bu gece başlasın.

Dualarımızda sevdiklerimizi, ailemizi unutmayalım ve bir birimize dua edelim. Karşılıklı edilen dualar geri dönmez Allah’ın izni ile.

Hak hukuk işleriniz var ise o hakları yerine ulaştırın ve sizlerde haklarınızı helal edin.

Hayatımızın en güzel, en verimli, en dualı, en ibadetli gecelerinden biri olması duası ile.

SELAMETTE OLUN SELAMETLE KALIN

SABRİYE TÜRKMEN KAYA