İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kriz haline dönüşen Ayçiçek yağı fiyatları ve izdihamından sonra televizyon ekranlarında bu konuyla ilgili demeç vermesiyle ilgili Cemal Enginyurt dalga geçti. Ordu milletvekili Enginyurt Soylu hakkında "Yağdan sorumlu bakan" yakıştırmasında bulundu.

Geçtiğimiz günlerde çıkan “Ayçiçek yağına zam gelecek “ şeklindeki haberler doğrultusunda vatandaş galeyana gelerek marketlerdeki Ayçiçek yağına hücum etmişlerdi. AK Parti’de Eknonomi Bakanı Nurettin Nebati yaptığı konuşmada “Hiçbir şey yapmasak temmuz ayına yetecek kadar stok var. Türkiye bir tarım ülkesidir. Sanki kuyruk varmış gibi, sonradan üretilmiş fotoğraflarla ihanete varan söylemlerle destekleyenlerle bir iletişimimiz olacak" ifadelerini kullanmıştı.

"YAĞDAN SORUMLU BAKAN"

Demokrat Parti Ordu milletvekili Cemal Enginyurt da Ekonomi Bakanı Nebati’nin ardından konuyla ilgili "Ayçiçek yağıyla ilgili böyle bir eksikliğimiz söz konusu değildir" şeklinde açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında “Bunu da gören zanneder ki Ekonomi Bakanı. Yağdan sorumlu bakan bunu zannederler” diye konuştu.