Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketinde iktidarın gerekli yardım ve ekipmanları geç ulaştırmasına tepki gösteren DEVA Partisi lideri Babacan, "Sayın Erdoğan'a sesleniyorum. İlk 48 saatte ne yaptığını, ne yapmadığını, niçin yapamadığını çıkıp bir anlatsın. Bunun cevabını ala ala soracağız. Ha vermezlerse cevabını da seçimden sonra açacağız kayıtlara şahit olan herkesi çağırıp dinleyip o ilk 48 saati saniye saniye çözeceğiz. Çözeceğiz ki bir daha bu millet böyle acılar görmesinler." dedi

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketinde iktidarın gerekli yardım ve ekipmanları felaket bölgesine geç göndermesine tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından "Israrla soracağım: İlk 48 saatteki ihmaliniz yüzünden kaç can kaybettik?" notuyla videolu bir paylaşım yapan Babacan, iktidara seslenerek "Ne oldu o ilk 48 saatte ne oldu? Bunun cevabını ala ala soracağız. Ha vermezlerse cevabını da seçimden sonra açacağız kayıtlara şahit olan herkesi çağırıp dinleyip o ilk 48 saati saniye saniye çözeceğiz." ifadelerini kullandı.

Ali Babacan'ın açıklamaları şöyle;

"İlk 48 saatte ne yaptınız? Ne oldu? Ne yaptınız? Neyi yapmadınız? Ben Pazarcık'a gittim, Gölbaşı'na gittim, Elbistan'a gittim, Hassa'ya gittim, Antakya'ya gittim, her yere ama her yere gittim. Herkesin ortak sorusu: 'ilk kırk sekiz saat devlet neredeydi?' diyor. Dile kolay yüreğe çok ağır bu. Bir insanı, evladının olduğu enkazın başında günlerce niçin tek başına bıraktınız? Ne oldu da ilk 48 saat vatandaşımızı, ellerini parçalaya parçalaya moloz kaldırmak zorunda bıraktınız? Sayın Erdoğan'a sesleniyorum. İlk 48 saatte ne yaptığını, ne yapmadığını, niçin yapamadığını çıkıp bir anlatsın.

"KAYBEDECEK TEK BİR CANIMIZ YOK"

İlk 48 saatte niçin İHA'larla helikopterlerle, uçaklarla, şehirlerdeki durumun tespitini derhal yapmadınız? İlk 48 saatte niçin Türkiye'deki tüm iş makineleri bölgeye sevk edilmedi? Sabah akşam yaptığı inşaatlarla övünen bir iktidar bunun cevabını niye hala veremiyor? İlk 48 saatte niçin tüm arama kurtarma personeli madenciler, askerler, gönüllülerle birlikte bir koordinasyon içerisinde, afet bölgesinde çalışmaya başlamadılar? Niçin sosyal medya kısıtlandı? Bizim yok yere kaybedecek tek bir canımız yok ya.

"SANİYE SANİYE ÇÖZECEĞİZ"

Karar'da yer alan habere göre, Sayın Erdoğan da ne diyor? 'Depremden sonraki ilk günlerde tüm gayretlerimize rağmen kimi eksiklik ve aksaklıklar yaşandığını biliyoruz.' Öyle ilk birkaç gün aksaklıklar olmasına rağmen deyip devam edemezsiniz. Zaten ölümlerin çoğu ilk birkaç günde oldu ya. Zaten binlerce canı biz o ilk günlerdeki aksamalar yüzünden kaybettik. Ne oldu o ilk 48 saatte ne oldu? Bunun cevabını ala ala soracağız. Ha vermezlerse cevabını da seçimden sonra açacağız kayıtlara şahit olan herkesi çağırıp dinleyip o ilk 48 saati saniye saniye çözeceğiz. Çözeceğiz ki bir daha bu millet böyle acılar görmesinler."

Ali Babacan

@alibabacan

Israrla soracağım: İlk 48 saatteki ihmaliniz yüzünden kaç can kaybettik?