Aşı Zorbalığı

Anayasamızın 17. maddesinin ikinci fıkrasına göre, “Tıbbi zorunluluklar ve kanunda yazılı haller dışında, kişinin vücut bütünlüğüne dokunulamaz; rızası olmadan bilimsel ve tıbbi deneylere tabi tutulamaz”.

Kimse hiç kimseyi bir şeyler yapması için zorlayamaz. Buna kimsenin hakkı yok. Bu bir kul hakkı ve vebaldir.

         Allah kullarını dine girsin diye bile zorlamaz iken siz kimsiniz ki insanlar üzerinde söz hakkına sahip oluyorsunuz.

         Bu asla kabul edilemez ve uygulamaların, zorlamaların artık son bulması gerekiyor.

         Bu hayatta herkes istediği gibi yaşamakta hürdür. Hastalandığınızda tedaviyi bile sizin isteğinize bırakan kanunlar şimdi yapılan bu aşı ve PCR testi zorunluluğu karşısında sesini çıkaramayan hâkim savcı ve avukatları iş başına davet ediyorum.

         İçeriğini bilmediğimiz emin olmadığımız her ne olursa olsun aklımıza yatmayan bu aşı ve PCR testinin zorunluluğunun kalkması ve artık insanların rahat bırakılması gerekiyor.

         Dünyada açlıktan ölen o kadar çocuk varken, evsiz barksız sokaklarda yaşamak zorunda kalan o kadar insanlar varken bu dayatmaların sebebi nedir. Bu kadar para verilip alınan bu aşıların yerine bu insanlara, mağdur durumda kalan halkımıza sahip çıkılsa idi Türkiye’de fakir kalmazdı.

         Kimsenin deneği olmak istemiyoruz. Salgın dediğiniz şey her dönem farklı isimlerle zaten ortaya çıkıyor. Aklımızın almadığı şey ise yıllar geçmesine rağmen hala aşısı bulunamamış hastalıklar varken bu salgının aşı hemen nasıl bulundu.

         Aklımızda o kadar çok soru varken ne çalışanları ne öğretmen, öğrenci ve velileri nede halkı bu zorlamaya tabi tutamazsınız. Bırakın herkes istediği gibi yaşasın. Olmak isteyen olsun olmak istemeyenin ise artık peşini bırakın lütfen.

         Halk olarak bunun önüne eğer geçmez isek başka zorlamalar ile karşı karşıya kalacağımızı anlamalıyız

         Aklımın almadığı diğer bir konu ise. Turist olarak gelen herkesin aşısı olmadığı halde ülkemize rahatlıkla giriş yapabiliyor ve istediği gibi ülke içinde geziyorken kimse sesini çıkarmıyor ama halkımız otobüse bile binemez duruma geliyor.

         Türkiye’de herkesin altında arabası yok ve şehirlerarası otobüs kullanılıyor bunu engellemeye hakkınız yok. Ne aşı ne de PCR testi olmak istemeyen benim gibi vatandaşları bu zorlama ile karşı karşıya bırakıp zor durumda bırakmaya hakkınız yok.

Güzel vatanımda artık bu zorlamaların bir an önce son bulması ve devlet kademelerinde bu iş ile meşgul olanların artık gözlerini açıp etrafına bakması yapılan haksızlıklara adalet sisteminin artık ses çıkarabilmesi ve susmaması duası ile.

         SELAMETTE OLUN SELAMETLE KALIN

         SABRİYE TÜRKMEN KAYA