Kütahya'daAKP’li Tavşanlı Belediyesi Millet Bahçesi’ne zarar verdiği iddiasıyla bazı mahallelerde küçükbaş hayvancılığı yasakladı. Belediye, ahırları mühürlerken yurttaşlar, “yürütmenin durdurulması” istemiyle mahkemeye başvurdu.

Kütahya’daki AKP’li Tavşanlı Belediyesi mahkeme kararına rağmen adeta halka zulmediyor. Tavşanlı Belediyesi, millet bahçesine zarar verildiği gerekçesiyle ilçenin bazı mahallelerinde küçükbaş hayvan beslemeyi ve yetiştirmeyi yasakladı. Bu kararının ardında birçok yurttaşın ahırı mühürlendi.

AKP’li belediye, Dağçeşme Mahallesi’nde hayvan otlatılması ve yetiştirilmesi nedeniyle hayvanların millet bahçesine zarar verdiğini belirterek küçükbaş hayvan ahırlarının kapatılması için 7 Ekim 2022 tarihinde de karar aldı. Yurttaşlar, belediyenin hayvan beslenmesini yasaklayan encümen kararını “yürütmenin durdurulması” istemiyle mahkemeye taşıdı.

Birgün’ün haberine göre; Mahkeme 22 Kasım tarihinde yeni bir karar verilinceye kadar encümen kararının yürütmesinin durulmasına karar verdi. Ancak belediye mahkeme kararına uymadı. Yurttaşlara baskı yapmayı sürdüren belediye yetkilileri ahırların mühürlenmeye devam edeceğini ifade etti.

“BAŞKAN ‘BURADAN DEFOLUN’ DİYOR”

Yaklaşık 100 küçükbaş hayvan yetiştiren ve AKP’li belediyenin ahırını mühürlediği Nuray Akkoç isimli yurttaş, AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Güler’in kendilerine yönelik tavrının düşmanlık boyutuna ulaştığını vurgulayarak şunları anlattı:

“Evimizde mutfak dolabımız bile yok ve annem kanser hastası. Belediye başkanı ise bizi mahallemizden kovmak istiyor. Belediye başkanı bizlere yardımcı olmuyor. ‘Nereye giderseniz gidin’ diyor. Başkana yalvardım, ‘annem ölüyor’ dedim ama dinlemedi. Belediye yetkilileri ‘Biz mahkeme falan dinlemiyoruz ahırları mühürleyeceğiz’ diyor. Birçok ahır da mühürlendi. Hayvan sürüleri dışarı kaldı. Kuzular dışarıda yağmurun altında kaldı. Nisan ayı sonuna kadar süre istedik ama belediye kabul etmiyor.

Benim 100 tane keçim ve koyunum var. Daha önce de bana 11 bin TL para cezası kestiler. Başkan ‘Buradan gideceksiniz, defolun’ diyor. Hem bizi hem mahkeme kararını dinlemiyor. Zabıtalar gelip kaba kuvvet uyguluyor ve daha önce de gelip annemi dövdüler, kaburgasını kırdılar. Ben hayvancılık yapıyorum hayvanlarıma küpe bile taktırmıyorlar, buna engel oluyor belediye. Tavşanlı’nın üç mahallesinde toplam 30 aile bu şekilde yerinden edilmek isteniyor.”

“Tavşanlı’nın dış mahallelerinden birinde adeta halk zulmediliyor” diyen CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap ise açıklamada, “Burada birçok aile var ve geçimlerini sadece hayvancılıkla kazanıyorlar. Belediye halka yeni bir yer de göstermiyor. Mahalleye dönüştürülen her yerde bu sıkıntı var. Daha önce de yine AKP’li Tavşanlı Belediye Başkanı 250 tane esnafa zulmetti ve yargı kararını uygulamadı” ifadelerini kullandı.

“ÇOK FAZLA ŞİKAYET VAR”T

Tele 1'de yeralan habere göre, Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararının bir bağlayıcılığı olmadığını ifade eden AKP’li Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler de gazetemize yaptığı açıklamada “Arkadaşların bulunduğu muhitte vatandaşların çokça şikâyeti var. Mühürlediğimiz yapılar ahır ruhsatı olan yapılar değil, hatta ruhsatsız yapılar. Hayvanları her gün çıkarıyorlar ahırlardan. CİMER üzerinden çokça şikâyet gelince ve orada yaptığımız parkta hayvanlar otlatıldığı için bu adımı atmak zorunda kaldık” dedi.