Osmaniye'de kahvaltı ürünleri satan esnaf Mustafa Gürbüz, üniversite öğrencilerinin temel beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilecek paralarının olmadığını belirterek, "2 yumurta, 1 ekmek alacak parası olmayan öğrenciler çok. Vicdan yapıp 1 ekmek, 2 yumurta ya da bir miktar zeytin veriyoruz" dedi.

Türkiye'de üniversitelerin açılmasıyla artan kira ücretleri ve yurt yetersizliğinden dolayı barınma sorunlarına karşı çözüm arayan öğrenciler, artan hayat pahalılığı karşısında temel beslenme ihtiyaçlarını da karşılamakta zorlanıyor.

'ÖĞRENCİLERİN 1 EKMEK ALACAK PARASI YOK'

Osmaniye’de kahvaltı ürünleri satan esnaf Mustafa Gürbüz, "İşlerimiz bayağı düştü şu anda. Öğrenciler hep para olmadığını söylüyor. 2 yumurta, 1 ekmek alacak parası olmayan öğrenciler çok. Vicdan yapıp 1 ekmek, 2 yumurta ya da bir miktar zeytin veriyoruz" dedi.


'SATIŞLARIMIZ DÜŞTÜ'

35 yıllık esnaf olduğunu ve üniversiteye yakın olan bölgede öğrencilere yönelik çalıştıklarını kaydeden Gürbüz, "Satışlarımız son zamanlarda düştü. Öğrenciler olsun aile olsun geliyorlar gram gram almaya başladılar artık. '3 liralık, 5 liralık peynir verebilir misin, zeytin verebilir misin' diyorlar. 1 yumurta, 2 adet yumurtaya düştüler artık. İşlerimiz bayağı düştü şu anda" ifadelerini kullandı.

'İNSANLAR BAL YEMEZ OLDU'

Bal fiyatlarının çok yüksek olmasından satışının düştüğünü belirten Gürbüz, "Maliyet çok yüksek, şu gördüğünüz bal Erzurum balı, buradaki bizim akraba Erzurum’a gidiyor arılarını götürüyor oradan getiriyor nakliyesiydi şuydu buydu yani alamıyor kimse bu balı. Artık insanlar bal yemez oldu." diye konuştu.

Kaynak: Karar