ADB nin think thank kuruluşları yıllarca sonrasına dair fütüristlik yapar. Geleceği tahminleri ile şekillendirirken, bu tahminlerin gerçeğe dönmesi içinde boş durmazlar elbette.

Buradan yola çıkarak;

Birkaç yıldır, mevcut hükümetin, hedef gösterdiği “2023” yılı için benimde ufak bir katkım olsun istedim.

Bu gün ki şartlara bakarak acaba bizi nasıl bir Türkiye bekliyor olacak diye hayallere daldım…

Not : (Aşağıda kurulan hayallerin umarım gerçek kişi ve kuruluşlarla bir ilgisi olmaz…)

Öncelikle 2023 yılı ekonomisini ile ilgili “SATILIK “medya manşetlerini düşledim…

 

  • Dünya Bankası ve IMF, Ekonomi konusunda Dünya LİDER’i olan Türkiye’ ye sanal para basan “ bir tuş” hediye etti. Ve artık Türkiye kendi BORCUNU kendi basar oldu. Kendi ülkesinde artık TL basmayan TC en yüksek faizle daimi borçlanan ülke olarak Dünya lideri oldu…


 

  • Özelleştirecek kurumlarının tamamını özelleştirerek büyük bir başarı gösteren TC, TBMM başta olmak üzere bütün Bakanlıkları, devlet dairelerinin tamamını, Orduyu, polis teşkilatını, tarihi eserleri, müzeleri , barajları ve TC nin tüm toprak hakkını yok bahasına başta  yabancı sermayedar olmak üzere özelleştirdi. TC hükümeti  hızını alamayarak Ülkenin anahtarlarını da çoğaltarak birkaç AB ülkesi başta olmak üzere,  ABD, İsrail, Katar, ve Suudi Arabistan’a hediye etti. Dünyada yinelenmesi mümkün olmayan bir özelleştirme rekoruna imza attı.



  • TL nin dolar karşısındaki değer kaybına köklü bir çözüm önerisi getiren McKinsey yetkilileri “ TL den vazgeçip para biriminizi Dolar olarak güncellemeniz halinde krizden kurtulanız mümkün” Bu dahiyane tavsiye ile ekonominin kendisine emanet edilmesinin ne kadar yerinde bir karar olduğu anlaşılmış oldu.


 

  • GSMH çok yükselen Türkiye’de artık 0- 6 yaş çocuklarında Banka kredisi alarak kendi sütlerini istedikleri anneden temin etme, istedikleri özel ana okuluna gidebilme hatta istedikleri kadar oyuncak alabilme haklarına kavuştu. Avrupa’da dahi benzeri görülmeyen bu uygulama özellikle Lider Türkiye’nin ekonomik başarısı olarak görülüyor…


 

  • Duble yollar konusunda hızını alamayarak bütün evlerin içinden duble yol geçiren hükümet artık TRİO yollar yapacağını açıklayarak halkını büyük sevinçlere gark etti…


 

 

  • “Hızlı tren” leri ülke geneline yaygınlaştıran Türkiye en en en hızlı tren, en hızlı gemiler, hatta Anadolu’nun bazı köylerinde toplu taşım aracı olarak kullanılan eşekleri de hızlandırarak “hızlandırılmış eşek”  leri halkın kullanımına sundu.


 

  • Bırakın hastanede kuyruk beklemeyi neredeyse hastanede hasta kalmayacak kadar çıtayı yükselten TC de Hastanelerde poliklinikler yerine morglarda ve gusülhanelerde yoğun sıra olması özellikle dikkatleri çekiyor…


Dış politika 2023 de basın haber manşet hayallerim de şöyleydi..

  • Dünya dışı gezegenlerde hayat olduğu keşfedildiğinde, TC Dış İşleri Bakanlığı “IŞID” hızında “Derin Darbe”  adı altında uzaylılarla ilgi strateji planını açıkladı. Sınır komşularıyla sıfır sorun politikasını uzaylılarla güncelleyerek “ -1 “soruna çekti. Özellikle Diğer gezegenlerle barış içerisinde olacaklarının altını çizen bakan, ”  onların iç meselelerine karışmayacağız fakat AXURİEYE gezegeni Lideri KESAD’ın  tahttan indirilmesini destekliyoruz her şey demokrasi için”.


 

  • ABD nin uzayda kısa yol oluşturarak “Solucan Deliği “ açmak için TC den yardım talebi olduğu Dış işleri bakanlığınca doğrulandı.


 

 

Her türlü mühim konuda sessizliğini koruyan basının 2023 yılındaki iç mesele manşetlerini de hayal ettim …

 

  • İşçi çalışma koşullarında da lider olan TC 2023 yılına girdiğimiz şu günlerde artık madenlere su basmasının önüne geçmek için maden işçilerinin direk olarak deniz altına tüpsüz dalarak maden çıkarabileceği açıklandı… Ayrıca her madene yaşam odası yapacağına madencilerin yaşam odalarının (- oturma odalarının-) altına maden ocağı kurarak işçi güvenliği ve hayatına verdiği değeri bir kez daha gösterdi. Ayrıca madenlerde çalışanlara çok tehlikeli olan öğle yemeği yasaklandı ve yüksek katlara asansörle çıkan işçiler artık trombolinle istedikleri katlara zıplayarak çıkmaları için sirklerde eğitim verilmesi zorunluluğu getirildi.


 

  • Ayrıca iç işleri bakanlığı bir genelge ile “ bizim sabrımızı kimse denemesin biz denettiririz çünkü çok oynanınca bozuluyor “ diyerek Devletin sabrıyla oynanmasını kesinlikle yasakladı..


 

  • İç işleri Bakanı, ahirete intikal eden Fetö’nün TC ye iadesi için öbür dünya ile temaslarının sürdüğünü açıkladı.


 

  • TC “yeşil alan katliamı “ şenliklerle kutlandı…


 

  • Türkiye deki demokrasinin geldiği boyutlara dikkat çeken iç işleri bakanı “ bu günde bir çok kardeşin birbirini öldürmesi nüfus planlaması açısında bizim en önemsediğimiz konudur “ dedi..


Daha kurulabilecek 2023 planları ve hayalleri var ama benim yüreğim daha fazlasına dayanamıyor. Diğerlerini de sizin hayal  gücünüze bırakıyorum …

 

iyi DÜŞ/üş/ler Türkiyem