16 yıldır sadece kandırıldık!


  İshak Beyazay


AKP; yaklaşık 16 yıldır tek başına ülkemize hükümet etmektedir. Önündeki bütün zorlukları bir şekilde bertaraf etti. Ama gelinen noktaya baktığımızda yaşanan bir ekonomik kriz olduğunu görmekteyiz. Aslında 16 yıldır yaptığı dişe dokunur hiçbir şey yoktur. En iyi başardığı, kutuplaştırma politikası izlemek ve algıları yönlendirmektir. Cumhurbaşkanı Erdoğan çok iyi biliyor ki; “düşmanı olmayan hiçbir sistem ayakta duramaz.” Gündemi kendi belirlediği sürece ve belirlediği gündem toplumda karşılık bulduğu sürece, algıları yönetmeye devam edecektir.

AKP 16 yılda betona yatırım yapmıştır. İstanbul’da deprem toplanma alanları bile AVM olduğu bir ülkede, İnönü’ye gönderme yaparak bugünü kurtaramazsınız. Tarımın, hayvancılığın ve üretimin bittiği bir ülkede başarıdan bahsetmek, aklımızla oynamaktan başka bir şey değildir. Üretmediğiniz her ürün için dışarıya bağımlı hale gelirsiniz ve dolar ödersiniz. Dolar ödediğiniz sürece bu ülkede dövizi düşürmeniz mümkün değildir.

Öyle hale gelirsiniz ki; göstermelik ihale yaparsınız. Nasıl mı?

Et Süt Kurumu 27 Eylül’de ihaleye çıkıyor 28 Eylül’de son başvuru olarak ilan ediyorsunuz. Adrese ihale olduğu o kadar bariz bir şekilde gözüküyor ki…

Sağlık o kadar da ucuz değil. Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nin hastanesinde SSK güvencesi olan bir hastanın MR çekimi için 350 TL istiyorlar. Devlet hastaneleri ağzına kadar tıklım tıklım dolu. Dr. Sadi Konuk Devlet hastanesine yolunuz düşerse, kan alma ünitesine bir göz atınız. Saat 10 sularında üç yüzüncü

hastanın kanının alındığına şahit olacaksınız. Henüz muayenesi bitmiş olup da gelenler ortada yoktur ve bir 300 kişi daha beklemektedir.

Çarşı Pazar oldukça pahalı ve devlet bir türlü fiyatı arttıranları tespit edemiyor. Gerçekten tespit edemiyor mu yoksa vergiler yüksek ondan mı fiyatlar artıyor. Çık çıkabilirsen işin içinden. 16 yıldır tek başına iktidar olan bir hükümet,16 yılın sonunda refahı arttırıp, işsizliği çözmeliydi. Çözemiyorsa bu hükümetin başarılı olduğunu söylemek mümkün değildir. Sadece bizim artık uyunmamız ve algılara direnmemiz gerekmektedir.